Coronacertificaat en vakantie

Als u op reis vertrekt en u heeft al minstens 2 weken uw 2e vaccin gekregen (Johnson en Johnson: minstens 4 weken), heeft u 2 keuzes:

 • Uw covid certificaat downloaden via: www.mijnburgerprofiel.be (u logt in met kaartlezer en ID, via covid 19 kan u de link terugvinden: ‘Uw Covid 19 certificaat”: eronder kan u het downloaden). Hieronder is ook een link te vinden voor uw kinderen (nadat ze negatieve test afgelegd hebben) :
  – Afhankelijk van het land waar u naar toe zal reizen is er ook voor kinderen een negatieve test nodig, gelieve na te kijken vanaf welke leeftijd dit nodig is via google: “reisadvies en land van bestemming”.
 • Indien u geen kaartlezer heeft, kan u bellen naar 078 78 78 50: daar kan u uw papieren covid 19 certificaat aanvragen om op te sturen. Men vraagt enkel uw rijksregisternummer, gelieve dit zeker bij de hand te houden.

Indien u op reis vertrekt en u bent nog niet (volledig) gevaccineerd: (leeftijd kinderen te controleren via land van bestemming)

 • Iedereen heeft recht op 2 gratis testen vanaf 01/07/2021 tem 30/09/2021, behalve indien u het vaccin geweigerd hebt, dan heeft u hier geen recht op.
 • U kan voor uw test langsgaan in het triagecentrum Labo Maenhout te Waregem of in het OLV Ziekenhuis te Waregem.  Hiervoor dient u eerst uw code per gezinslid aan te vragen via www.mijngezondheid.be
  OPGELET: deze blijven slechts 10 dagen geldig, dus niet te lang op voorhand aanvragen!  Die codes doet u mee op het moment van staalafname.
 • Er worden geen covidtesten meer afgenomen om een reisattest te verkrijgen in ATRIUM.  (uiteraard bij zieke mensen, … wel)

Indien u op reis vertrekt en u hebt minder lang dan 180 dagen geleden covid doorgemaakt: dan kan u ook een herstelcertificaat aanvragen (geldigheidsduur voor uw land van bestemming controleren!):

Dit is opvraagbaar en bruikbaar 11 dagen na de positieve PCR test en is enkel geldig als de besmetting minder dan 180 dagen geleden werd vastgesteld. Er kunnen geen herstelcertificaten worden afgeleverd op basis van zelftesten, sneltesten of antilichaamtesten!! Na de verwerking van uw positieve test in de certificatentool kan u het herstelcertificaat op de digitale kanalen terugvinden: de COVIDSAFEBE-app, mijnburgerprofiel.be of mijngezondheid.be.

Voor de duidelijkheid: een laboresultaat met antistoffen is niet voldoende, het heeft dus geen zin om hiervoor een bloedafname te plannen! (Landen hanteren verschillende regels hoe ‘recent’ zo een certificaat moet zijn: u kijkt best of er een afwijkende geldigheidsduur is in de regels in het land van uw bestemming).

Voor de resultaten van uw covid test:

 • Deze worden doorgemaild rechtstreeks vanuit het labo naar u
 • U kan deze zelf ook bekijken en afdrukken via www.cozo.be (via deze website kan u ook het Engelstalig formulier afdrukken)

 Bij verdere vragen mag u steeds mailen naar het secretariaat: info@artsenatrium.be of opbellen.

Wij doen ons uiterste best om u verder te helpen en wensen u alvast een fijne vakantie toe.